Aanvullend aanbod

Troostknuffels

Met dank aan een ijverige vrijwilliger kunnen wij binnen OncoLier troostknuffels aanbieden aan jonge (klein)kinderen van patiënten die geconfronteerd worden met kanker. Deze handgemaakte knuffels kunnen je (klein)kind helpen bij het omgaan met bepaalde zorgen en angsten. Het kan een bron van troost zijn of een ingangspoort vormen om met je (klein)kind te communiceren over de ziekte en het verdriet dat hiermee vaak samenhangt. Heb je zelf een (klein)kind dat je graag een troostknuffel geeft, kijk dan zeker eens in één van onze vitrinekasten en kies zelf een knuffel uit speciaal voor jouw (klein)kind.

De ziekte heeft een impact op jouw omgeving, je gezin en familie. In deze brochure proberen we jou een handvat te geven over wat je als (groot-) ouder kan doen om jouw (klein-)kind zo goed mogelijk te betrekken wanneer een naaste ernstig ziek wordt.

troostknuffels

Schoonheidsverzorging op maat

Omdat het HeiligHartziekenhuis ervan overtuigd is dat schoonheidsverzorging integraal deel uitmaakt van een globale benadering van kankerpatiënten, biedt ze een mooi aanbod aan onder de naam:
‘Verzorgd, verwend, verdiend!’ Achteraan het Medisch Oncologisch Dagcentrum bevindt zich een lokaal waar men in alle rust en privacy kan genieten van een aangename, ontspannen behandeling.
Je kan er alles over terugvinden in deze folder. We hopen dat we kunnen bijdragen aan jouw welzijn en je binnenkort mogen verwennen!

Onco-Bib

Wanneer je geconfronteerd wordt met kanker kan het zijn dat je behoefte hebt om hierover meer te lezen. Het is niet steeds eenvoudig om zelf uit het ruime aanbod van boeken een keuze te maken.
Om je hierin te helpen, hebben we in het HeiligHartziekenhuis een onco-bibliotheek opgericht met een ruime selectie van boeken. We hebben deze boeken opgedeeld in enkele categorieën: algemene informatie over kanker, kinderboeken, info over voeding,…
In deze brochure vind je al onze boeken met een woordje uitleg. Indien je graag één of meerdere boeken zou uitlenen, mag je steeds één van de leden van het oncologisch support team of de verpleging contacteren. De boeken kunnen ongeveer één maand gratis ontleend worden.

Evenementen

Jaarlijks organiseren we voor onze patiënten ook een heleboel evenementen. ​Elk jaar op de derde donderdag van oktober organiseert Kom op Tegen Kanker de Dag tegen Kanker. Op deze dag steken we met z’n allen oncologische patiënten en hun naasten een groot hart onder de riem, en tonen we hen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen. Hoe? Door het gele lintje op te spelden, door solidariteit te tonen op social media of zoals het ziekenhuis verwenactiviteiten te organiseren voor oncologische patiënten.

In oktober vindt telkens de Lierse Vlaaikeswandeling plaats. Een wandelevent ten voordele van de oncologische patiënten van het HeiligHartziekenhuis, in samenwerking met de Lierse sportraad en de wandelclub de Kleitrappers.

Ook vindt er jaarlijks een cultuuravond plaats voor patiënten en hun naasten.