Oncorevalidatie

Kanker en de behandeling hiervan zetten het leven van veel mensen op zijn kop. Na een kankerbehandeling kampen mensen vaak met lichamelijke en/of psychosociale problemen zoals vermoeidheid, verminderde conditie, angst, stress, … Dit heeft een grote invloed op je levenskwaliteit.
Het oncologisch revalidatieprogramma “Vitalier” is een herstelprogramma dat je helpt om je leven na kanker opnieuw op te nemen.

Voor wie?

Dit revalidatieprogramma is bedoeld voor kankerpatiënten (18+) met een verminderde conditie.

Revalidatieprogramma

Aan de hand van een intakeraadpleging bij de revalidatiearts wordt je fysieke belastbaarheid en fitheid ingeschat. Zo wordt er een individueel trainingsschema opgesteld. De trainingssessies verlopen in groep.

Het programma bestaat uit een combinatie van conditie- en spierkrachttraining. De oefensessie wordt begeleid door een deskundige therapeut en gebeurt binnen veilige hartslagzones. Een training kan bestaan uit fietsen, stappen/lopen of oefeningen aan de krachttoestellen.

Met “Vitalier” vermindert je vermoeidheid en verbetert je levenskwaliteit. Tot slot wordt het oefenen in groep met lotgenoten als aangenaam ervaren (groepsdynamiek). Verder hebben ook de therapeuten een luisterend oor op ieder moeilijk, maar ook fijn moment.

Meer informatie vind je in deze brochure.