Tabakologie

Waarvoor kan je bij mij terecht?

Omdat er een duidelijk verband bestaat tussen roken en het ontstaan van verschillende soorten kanker, wordt er bij OncoLier ingezet op ondersteuning bij rookstop. Je kan hiervoor terecht bij de tabakoloog, een zorgprofessional die een opleiding heeft gevolgd om mensen te helpen bij het stoppen met roken. Samen bekijken we je verslaving op fysiek, mentaal en gedragsmatig vlak. We bepalen een strategie om een rookstop te realiseren en vol te houden.

Specifiek aanbod

Individuele rookstopbegeleiding

  • Je kan beroep doen op de tabakoloog tijdens je opname in het ziekenhuis. Tevens kan je ambulant op consultatie komen en dit na afspraak. Deze begeleiding vindt telkens plaats op donderdag tussen 17u en 21u.

Rookstopbegeleiding in groep

  • Tijdens 8 sessies van 1,5u kan je samen met anderen gaan voor een rookstop. In groep kan je elkaar motiveren, ondersteunen, een gemeenschappelijke stopdatum bepalen, ervaringen delen en successen vieren. Rookstopbegeleiding in groep vindt plaats buiten het ziekenhuis, in afstemming met de tabakoloog.

Kosten en terugbetaling

Er is een tussenkomst van het ziekenfonds voorzien als je bij een erkend tabakoloog of rookstopcoach rookstopbegeleiding volgt. Zo betaal je enkel remgeld en dit bedraagt €7,5 per kwartier. Voor een groepscursus van 8 bijeenkomsten is de totale kostprijs €48.

Nuttige links

Tabakstop

Wie is wie?

Catherine Meurisse

Meer Info