Oncocoach

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Een oncocoach is een verpleegkundige, gespecialiseerd in oncologie. De oncocoach fungeert als eerste aanspreekpunt doorheen het traject van diagnose en behandeling. Zo kan het zijn dat de oncocoach aanwezig is tijdens de consultatie bij de arts of nadien de tijd en ruimte neemt om de vaak technische en medische informatie te verduidelijken. Daarnaast zal de oncocoach je begeleiden bij de opstart van je therapie en hierin verder ook beschikbaar blijven voor vragen en afstemming. Dit kan zowel tijdens je verblijf in het ziekenhuis als thuis, via telefonische contacten.

Specifiek aanbod

  • Verpleegkundig spreekuur:

De oncocoach overloopt samen met jou het zorgtraject. Zij plant hiervoor de nodige afspraken in (bv.: plaatsen poortkatheter, startdatum therapie …) en geeft de nodige informatie aan de hand van brochures. Zij biedt ondersteuning bij het omgaan van de ongemakken die verbonden zijn aan de ziekte of behandeling. Er is ook ruimte voor emotionele ondersteuning en indien nodig wordt er doorverwezen naar andere hulpverleners.

  • Lasertherapie:

Orale mucositis is een ontsteking van het mondslijmvlies dat vooral voorkomt bij patiënten die behandeld worden met antitumorale therapie. De aften en/of het ontstoken mondslijmvlies kunnen erg hinderlijk en pijnlijk zijn. Om deze klachten zo goed mogelijk te behandelen, beschikken wij over een lasertoestel. Klachten van kloven ter hoogte van handen en voeten kunnen wij hiermee ook behandelen.

De oncocoaches zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8 en 16u op het nr. 03/491.22.00

Wie is wie?

Annemie Spruyt

Colorectale zorgverpleegkundige

Meer Info

Ilse Bogers

Uro-zorgverpleegkundige

Meer Info

Els De Beuckeleer

Spijsvertering, prostaat en urinewegen, huid, hoofd en hals

Meer Info

Kim Verhoeven

Borst, gynaecologie en long

Meer Info

Petra Maris

Bloed en lymfeklieren

Meer Info