Heelkunde

Oncologische heelkunde is een specialisatie binnen chirurgie die zich bezighoudt met de behandeling van kanker. Oncologische chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van operaties om kanker te verwijderen of te behandelen.

Ze werken vaak samen met andere zorgverleners, zoals oncologen en radiotherapeuten, gezien de behandeling van kanker een multidisciplinaire aanpak vergt. Heelkunde is en blijft een essentieel onderdeel van kankerbehandeling.

Oncologische heelkunde is een snel evoluerende specialisatie. Nieuwe technieken en procedures worden voortdurend ontwikkeld om de kankerbehandeling te preciseren en verbeteren.

In ons ziekenhuis werd recent geĆÆnvesteerd in de uitbouw van het operatiekwartier. Dit was nodig om de toenemende vraag naar operaties te kunnen bijhouden en het gebruik van nieuwe technologieĆ«n, zoals robotchirurgie en beeldgeleide chirurgie te faciliteren. Ook onze intensieve zorg werd ondergebracht in de nagelnieuwe modulaire bouw, voorzien van alle technologische snufjes.